Rotala rotundifolia 'vietnam hra' - Nagy Viktor Akvarisztikai Blogja

Post Top Ad

2023. november 9., csütörtök

Rotala rotundifolia 'vietnam hra'



Ahogy a nevéből is sejthető, a vietnam hra egy Rotala rotundifolia változat. Az alapfaj is képes a "pirosodásra", de a vietnam hra intenzívebben. Színe lehet citromsárga, barnás, narancsos, de élénk vöröses, akár már ciklámenbe hajló is. Minden a tartási körülményektől függ.
Nem mondanám magát a növényt igényesnek, akár low-techben is sikeresen tartható, de a high-tech környezet nagyban megkönnyíti a dolgunkat vele, ha színt akarunk kicsikarni belőle. Intenzívebb színesedésre erősebb fény, szén-dioxid adagolás mellett, alacsony nitrát és aktív talajba ültetve hajlamosabb.





Érdemes a fókuszpontok valamelyikébe, vagy az aranymetszésbe ültetni, mivel élénk színével ideális a tekintet megragadására. Kemény vízben(csapvíz) nem ajánlom a tartását, ott legtöbbször csak stagnál. Ha életben is marad, nem lesz üde színfoltja az akváriumnak.




Növekedési üteme közepesen gyorsnak mondható. Tartási nehézsége pedig attól függ, mennyire akarjuk, hogy pirosodjon. Ha megelégszünk egy kis enyhe narancsos színnel, nem tekinthető igényes növénynek.




Hamarosan megvásárolható.



Post Top Ad